Solpaneler & Solceller i Bollnäs

Gävleborgs län
Personal på Dalarnas Solcellsmontage

Att installera solpaneler på sitt hus i Bollnäs är en av de bästa investeringar man kan göra om man vill minska sina energikostnader för sin fastighet. Dessutom är solceller miljövänliga då de har noll i utsläpp under drift.

Kostnaden för att installera en egen solcellsanläggning behöver inte heller bli så kostsam då man kan använda det gröna avdraget. Det innebär att man kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 15% av totalkostnaden.

Så här fungerar solpaneler i Bolläns

Solceller använder solenergi för att producera elektricitet. I en solcellspanel finns det flera solceller monterade. När solens ljusenergi träffar solpanelerna uppstår en elektrisk spänning mellan solcellernas framsida och baksida. Denna spänning fångas upp av en elkabel som för strömmen vidare till en växelriktare.

Växelriktarens uppgift är att omvandla den likström som solcellerna producerar till växelström, som direkt kan användas av fastigheten. Växelriktare ser också till att solpanelerna på taket är optimerade för maximal effekt.

Solceller på villa installerade av Dalarnas Solcellsmontage

Sälja det överskott av el som solcellerna producerar

Normalt så klarar en fastighet av att använda upp till 50 % av den elektricitet som solcellerna producerar. Det innebär att det blir ett överskott på 50 % som förs vidare ut på elnätet där ditt elbolag säljer elektriciteten för din räkning.

Priset för att köpa elektricitet och sälja elektricitet är marginellt. Exempelvis kanske man betalar 1,20 kr per kWh för el man köper samtidigt som man får 1,10 kr för den el som man säljer, inklusive skattereduktionen.

Det gör att man kan se elnätet som en lagringsplats för sin elektricitet som man köper tillbaka under de tider som solen inte är uppe.

Behöver du hjälp med solenergi?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och tar fram ett skräddarsytt förslag till dig.

Kontakta oss

Vill du få hjälp att sänka dina energikostnader?

Vill du få mer information om hur du kan sänka dina energikostnader med hjälp av solceller i Bollnäs kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage. Vi är specialister på solceller och solenergi i Bollnäs med omnejd och kan erbjuda dig skräddarsydda lösningar för din fastighet.

Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag så kan vi överlämna en prisvärd offert för din investering i solpaneler i Bollnäs.

Frågor och svar om solceller i Bollnäs

Är det lönsamt att låna pengar för att installera solceller?

Om man räknar om de energibesparingar som solceller innebär i procent så får man en årlig avkastning på cirka 8 – 10 % på sin investering. Det innebär att det kan vara lönsamt att installera solceller med hjälp av ett lån, under förutsättning att man lånar pengar till en låg ränta som understiger avkastningen.

Kan man installera solceller i andra väderstreck än söder?

Ja, man kan installera solceller mot sydväst eller sydost med ett effektbortfall på cirka 10 % eller mot väster eller öster med ett effektbortfall på cirka 20 %. Trots att man får lägre effekt är det ofta ändå lönsamt att installera en egen solcellsanläggning.

Kan man lagra elektricitet som produceras av solceller?

En solcellsanläggning kan inte lagra den elektricitet som den producerar utan all el behöver användas av fastigheten i realtid. Den elektricitet som fastigheten inte använder skickas vidare ut på elnätet för försäljning. Man kan installera ett solcellsbatteri som man kan ladda under dagtid då solen är uppe så att man kan använda elen på kvällar och nätter. Dock är det en dyrbar lösning som kan göra solcellsanläggningen mindre lönsam.

Väldigt duktiga montörer.
Instalationen gick fort och fungerar bra.
Jag rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage
/Carl och Inga Larsson
Google recension
Hade haft några företag på besök före att Elias Sjögren kom hem till mig. Kombinationen av hans expertis och den lokala tryggheten med koncernen gjorde valet enkelt för mig. Allting har gått jätte bra från Besök till installation. Rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage.
Google recension
Jag är helnöjd med bemötande och monteringen av mina solceller! Rekommenderar absolut Dalarnas solcellmontage! 5/5
Facebook recension

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Gävleborgs län

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!