Solpaneler & Solceller i Ockelbo

Gävleborgs län
Personal på Dalarnas Solcellsmontage

Är du också trött på höga elpriser kan du göra som många andra privata fastighetsägare i Ockelbo, installera egna solceller och producera en del av ditt hus elbehov själv. Det innebär att du inte blir lika priskänslig då elpriserna skjuter i höjden samtidigt som du också får en bra avkastning på din investering under en lång tid framåt.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer! 

Använda solenergi för att producera ren elektricitet

Till skillnad mot vindkraft, som bara producerar el då det blåser, eller vattenkraft som har bäst effekt då vattenbeståndet är högt, så fungerar solceller varje dag då solen går upp. Solenergi är gratis, finns för evigt och bidrar till minimal påverkan på klimatet.

Solceller är miljövänligt

Både vindkraft och vattenkraft har betydande utsläpp i samband med tillverkning, installation och vid underhåll, till skillnad mot solkraft som har minimala utsläpp vid tillverkning. Det tar cirka 2 år för solceller i drift att kompensera de utsläpp som sker vid tillverkningen samtidigt som solceller har noll i utsläpp under drift och för underhåll.

Utöver att ens egen fastighet använder miljövänlig elektricitet så bidrar man även till att andra kan ta del av miljövänlig el i samband med att man säljer sin el på elmarknaden.

Solceller på villa, installerade av Dalarnas Solcellsmontage

Är det lönsamt att installera solpaneler i Ockelbo?

Om man installerar solceller under de mest optimala förhållandena så är en installation av solceller på sin fastighet i Ockelbo mycket lönsam. Nedan kan du se de mest optimala förhållandena:

·       Solpanelerna ska installeras på ett tak i söderläge

·       Taklutningen ska vara mellan 40 – 45 grader

·       Taket får inte hamna i skugga under dagen.

Om ovanstående kriterier inte kan uppfyllas så går det ändå att installera solceller och få en bra lönsamhet. Man kan till exempel installera solceller på tak mot sydväst, sydost, väster eller öster och endast förlora en liten den av solcellernas maximala effekt.

Om du vill få hjälp med en analys och en kalkyl kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage som är specialister på allt inom solenergi. Vi kan inspektera din fastighet och se vilka förutsättningar som föreligger och därefter presentera en kalkyl som visar ungefär hur lönsamma dina solceller kommer att bli.

Behöver du hjälp med solenergi?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och tar fram ett skräddarsytt förslag till dig.

Kontakta oss

Återbetalningstid och avkastning för en investering i solceller

Under förutsättning att du installerar en solcellsanläggning som producerar minst 50 % av din fastighets energiförbrukning så är återbetalningstiden cirka 10 år. Därefter kan du erhålla en bra avkastning på dina solceller i Ockelbo i ytterligare upp till 20 år.

Om man räknar om energibesparingen till procent så innebär det att man får en årlig avkastning på 8 – 10 % på sin investering. Det är en bättre avkastning än man kan få för många andra sparformer.

Dessutom så bidrar solceller till att värdet på fastigheten kan öka med så mycket som 10 – 14 %, vilket också kan vara värt att beakta då man ska installera solceller i Ockelbo.

Väldigt duktiga montörer.
Instalationen gick fort och fungerar bra.
Jag rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage
/Carl och Inga Larsson
Google recension
Hade haft några företag på besök före att Elias Sjögren kom hem till mig. Kombinationen av hans expertis och den lokala tryggheten med koncernen gjorde valet enkelt för mig. Allting har gått jätte bra från Besök till installation. Rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage.
Google recension
Jag är helnöjd med bemötande och monteringen av mina solceller! Rekommenderar absolut Dalarnas solcellmontage! 5/5
Facebook recension

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Gävleborgs län

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!