Solceller och solpaneler i Idre

Dalarnas län

Allt fler upptäcker fördelarna med att installera en egen solcellsanläggning hemma i Idre, som lägre energikostnader och minskat beroende av det fasta elnätet för att samtidigt ta klivet mot en mer hållbar vardag och ljusare framtid. 

Personal på Dalarnas Solcellsmontage

Vi hjälper dig från start till mål

Dalarnas Solcellsmontage är ett väletablerat företag med expertis inom installation av solceller i Dalarna och Idre, där du som kund alltid står i absolut fokus. Vårt mål är att installera säkra solcellsanläggningar med optimal produktion av solel - passar din fastighet inte för solceller så kommer vi att avråda dig från att investera. 

Kostnadsfria hembesök

För att kunna ge dig en fullständig offert bokar vi alltid in ett kostnadsfritt hembesök, för att titta på de befintliga förutsättningarna att installera en kostnadseffektiv solcellsanläggning på ditt tak i Idre. Observera att du inte binder dig till några avtal, och att även offerten är helt utan kostnad. 

Vi tittar på takets befintliga skick, vinklar och möjliga väderstreck att installera solcellerna. Vi säkerställer också att det inte kan uppstå några störande skuggningar av solcellerna under dagen. 

Välkommen att kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage redan idag.

Solceller installerade på villa av Dalarnas Solcellsmontage

Fördelar med solceller i Idre

Miljö

Genom att investera i en solcellsanläggning för din villa i Idre, tar du också ett viktigt steg mot en mer hållbar vardag – både för din plånbok och miljö. 

Ekonomi

Genom att bli mikroproducent av solel sänker du dina energikostnader markant, och behöver inte längre oroa dig för stigande priser på den fasta elmarknaden. Dessutom kan du få direkta intäkter för den överskottsel du producerar.

Ladda elbilen

Du kan även välja att koppla en elbilsladdare till din solcellsanläggning och ladda din elbil med ren solel – din elbil är, med handen på hjärtat, inte renare än den el du laddar den med. 

Dessutom blir det mycket mer kostnadseffektivt att ladda bilen med egenproducerad el. 

Fastighetsvärde

Trots att taxeringsvärdet inte påverkas, kan man tydligt se att försäljningsvärdet för fastigheter med solceller ökar. 

Behöver du hjälp med solenergi?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och tar fram ett skräddarsytt förslag till dig.

Kontakta oss

Skatteavdrag hela vägen med solceller i Idre

Som mikroproducent av solel har du inte bara förmånen att kunna nyttja avdrag för Grön teknik med upp till 20 % för den totala investeringskostnaden inklusive installation, du får dessutom 60 öre för varje kWh av din överskottsel som du säljer till det fasta elnätet. 

Grön teknik: Maxtaket för Grön teknik ligger på 50 000 kronor per person och år, och räknas samman med avdrag för exempelvis ROT-avdrag.

Skatteavdrag vid försäljning av överskottsel: Som mikroproducent får du sälja max 30 000 kWh per år, vilket motsvarar skatteavdrag på 18 000 kronor.  Avdraget ordnar vi med direkt på din faktura!

Solceller i Idre – fungerar det verkligen?

Trots att vi har några mörka månader under vinterhalvåret är en solcellsanläggning en lönsam investering då vi i norr istället har många ljusa timmar under sommarhalvåret. Dessutom är det kallare klimatet gynnsamt för produktionen av el, då solcellerna fungerar som bäst i kallt, klart väder. 

Men det är inte alla fastigheter som har förutsättningarna att kostnadseffektivt producera egen solel – anlita alltid en expert inom installation av solcellsanläggningar för att göra en utvärdering innan du bestämmer dig för att investera. 

Väldigt duktiga montörer.
Instalationen gick fort och fungerar bra.
Jag rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage
/Carl och Inga Larsson
Google recension
Hade haft några företag på besök före att Elias Sjögren kom hem till mig. Kombinationen av hans expertis och den lokala tryggheten med koncernen gjorde valet enkelt för mig. Allting har gått jätte bra från Besök till installation. Rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage.
Google recension
Jag är helnöjd med bemötande och monteringen av mina solceller! Rekommenderar absolut Dalarnas solcellmontage! 5/5
Facebook recension

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Dalarnas län

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!