Elbilsladdare

Solenergi
Elbilsladdare
No items found.

Har du investerat i en elbil så vill du sannolikt även kunna ladda din bil med miljövänlig elektricitet för att ytterligare bidra till en ännu bättre miljö. Att installera en egen elbilsladdare är inte bara ekonomiskt smart utan ger dig även möjligheten att kunna ladda din elbil exakt när du vill. För att minska kostnaderna ytterligare kan man ladda sin elbil med hjälp av solpaneler -vi kan hjälpa er med båda.

Easee laddbox

10X snabbare laddning

Med en Easee laddbox kan du ladda upp till 10x snabbare än med ett vanligt uttag. Easee är dynamisk och laddar med den högsta möjliga kapaciteten tillgänglig.

22 kW stark laddbox

Easee kan ladda på både 1 fas och 3 fas och möjliggör laddning upp till 22 kW. Laddboxen har en Typ 2 universal kontakt enligt EU standarden.

69% mindre än snittet

Easee är i genomsnitt 69% mindre och lättare än andra laddboxar med samma eller mer funktionalitet. Laddboxen väger dessutom endast 1.5kg.

Ladda din elbil med hjälp av solpaneler

Möjligheten att kunna ladda sin elbil på olika laddstationer runt om i landet gör det möjligt för oss att resa vart vi vill i Sverige med en elbil. Om man främst använder sin elbil för att ta sig till arbetet och för resor inom sitt län så blir det betydligt dyrare att ladda sin bil på en laddstation jämfört med att ladda den hemma. Den extra kostnad det innebär att ladda sin elbil hos dyra laddstationer gör att lönsamheten för att använda en elbil minskar rejält.

Ladda sin elbil hemma

Att installera en egen laddbox hemma innebär att man kan ladda sin elbil varje gång man befinner sig i hemmet. Det gör att man alltid har ett fulladdat batteri då man ska till arbetet nästa dag. Många av de som väljer att köpa elbil har också valt att investera i en solcellsanläggning för sin fastighet. Det innebär att man kan ladda sin elbil med den elektricitet som man producerar själv, vilket blir än mindre kostsamt.

Så här fungerar det att ladda sin elbil med solpaneler

Till att börja med behöver man ha en solcellsanläggning installerad på sin fastighet. Om detta saknas kan vi hos Dalarnas Solcellsmontage hjälpa dig med att installera solceller för din fastighet. För att kunna ladda sin elbil hemma behöver man också ha en laddbox som är ansluten till fastighetens elnät.

Dalarnas Solcellsmontage använder Easee elbilsladdare

Låt oss installera din laddbox

Om du vill få hjälp att installera en laddbox hemma kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage som är specialiserade på grön teknik och solenergi. Då kan vi montera en lämplig laddbox till ett fast pris. Det finns flera olika laddboxar att välja mellan som exempelvis med ett uttag eller dubbeluttag, men även smarta laddboxar som kopplas direkt till din växelriktare. Du är välkommen att kontakta oss för fri konsultation kring din investering i en laddbox.

När du anlitar oss för att installera din laddbox har du möjlighet att använda dig av det gröna avdraget. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag för grön teknik på motsvarande 50 % av totalkostnaden. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du slipper ligga ute med pengarna.

Metoder för att ladda sin elbil med en laddbox

Det finns flera metoder man kan använda sig av då man vill kunna ladda sin elbil med hjälp av solceller. Den enklaste metoden är att man laddar elbilen genom att ansluta den till ett uttag vid fastigheten under de tider solen är uppe. Då kommer elbilen att använda det överskott av elektricitet som solcellerna producerar och som fastigheten inte använder för att ladda elbilen.

Om du väljer att installera en smart laddbox som ansluts direkt till växelriktaren kan din laddbox hämta elektricitet från den källa som är billigast för stunden. Det innebär att då solen är uppe så laddas batteriet med elektricitet från solcellerna och då solen går ned så laddas bilen med el från elnätet. Det går även att ställa in att elbilen ska laddas under de tider som priserna för el är som lägst.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!