Vilka fördelar finns det med solceller?

Solenergi
Vilka fördelar finns det med solceller?
No items found.

Det är många privata fastighetsägare runt om i landet som sett värdet i att installera egna solceller för att producera egen elektricitet. Dels så innebär det att man sänker sina energikostnader för sin fastighet men även att man bidrar till en bättre miljö.

Många fördelar och få nackdelar med solceller

Det finns många fördelar med att installera solceller på sin fastighet och egentligen bara en nackdel. Det är att den initiala kostnaden som man behöver betala för sin investering är ganska stor. Dock kan man använda Grönt avdrag vilket gör att man kan reducera den totala kostnaden med 15 %.

Vill du få mer information om hur du kan sänka dina energikostnader med hjälp av solenergi kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage. Vikan erbjuda skräddarsydda lösningar för din solcellsanläggning så du får maximal lönsamhet på din investering.

Fördelar med att installera solceller

1. Producera egen miljövänlig elektricitet

Om du vill bidra till en bättre miljö och mindre klimatutsläpp är solceller en bra lösning. Då kan du producera egen, grön elektricitet för din fastighet istället för att köpa el som är tillverkad med fossila bränslen.

Utöver att du använder grön elektricitet för din egen fastighet så bidrar du även till att andra fastighetsägare kan använda grön el då du säljer ditt överskott på elmarknaden.

De utsläpp som sker i samband med tillverkning av solceller kompenseras redan efter två år. Utöver det har solceller noll utsläpp samtidigt som de inte heller kräver underhåll som bidrar till utsläpp.

2. En lönsam investering

Att installera solceller på din fastighet är en lönsam investering som vanligtvis återbetalar sig redan efter 10 – 12 år. Därefter får du en bra avkastning i form av sänkta energikostnader i ytterligare upp till 20 år.

Om du räknar om de besparingar du gör i procent så får du en genomsnittlig, årlig avkastning på mellan 5 – 15 % på din investering. Det är oftast en högre avkastning än du kan få för andra sparformer.

3. Ökar värdet på fastigheten

Om du installerar solceller på sin fastighet så bidrar det till att fastighetens värde ökar. Det finns analyser som visar att värdeökningen på fastigheten kan vara så pass hög som upp till 10 – 14 %.

4. Du blir mindre känslig för prishöjningar

Med en egen solcellsanläggning kan du producera en del av fastighetens energibehov själv. Det innebär att du inte blir lika priskänslig då elpriserna skjuter i höjden.

5. Anslut annan utrustning till solceller

Genom att installera solceller kan du ansluta annan utrustning som du installerar hemma. Det kan exempelvis vara en värmepump, som kan använda solenergi för att värma upp huset, eller en elbilsladdare som använder solenergi för att ladda din elbil. Det innebär att det finns ytterligare besparingar du kan göra genom din solcellsanläggning.

Låt oss hjälpa dig sänka dina energikostnader

Vill du också installera solceller så att du kan producera miljövänlig elektricitet och samtidigt sänka dina energikostnader kan du vända dig till oss på Dalarnas Takmontage. Vi är specialister på allt inom solenergi och kan hjälpa dig finna skräddarsydda lösningar så du får maximal avkastning på din investering.

Du kan använda formuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera din fastighet, bistå med råd och ta fram en lönsamhetskalkyl. Därefter kan vi överlämna en offert för din solcellsanläggning med ett rimligt pris.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!