Solceller till lantbruk och jordbruk

Företag
Solceller till lantbruk och jordbruk
No items found.

Att installera solceller för lantbruk eller jordbruk är en mycket bra lösning då lantbruk ofta har stora byggnader där det finns gott om taktutrymme. Det gör att ett lantbruk kan producera näst intill all elektricitet som verksamheten behöver själv men även sälja överskottet och få bra betalt för sin elektricitet.

Installera solceller för lantbruk och jordbruk

Ett lantbruk förbrukar som mest elektricitet under dagtid då den vanliga verksamheten är i full gång. Det innebär att man kan använda egenproducerad elektricitet för att driva maskiner, verktyg och kylanläggningar och därmed sänka sina energikostnader rejält.

Ofta har lantbruk och jordbruk många stora byggnader på sina marker som exempelvis maskinhallar, ladugårdar, magasinförråd och produktionshallar. Det innebär att det finns tillgång till stora takutrymmen vilket gör att det går att installera många solpaneler.

Dessutom är förutsättningarna för att installera solceller för lantbruk mycket goda då byggnaderna ofta ligger i öppna landskap utan risk för skugga. Det innebär att det går att producera elektricitet på maximal effekt.

Solceller för lantbruk är lönsamt

Att installera solceller för ett lantbruk som kan använda näst intill all elektricitet som solcellsanläggningen producerar själv är mycket lönsamt. Många lantbrukare har valt att installera stora solcellsanläggningar, då det finns gott om ytor, så att de även kan sälja elektricitet.

Genom att producera en stor del av verksamhetens energiförbrukning själv kan man sänka sina energikostnader rejält. Återbetalningstiden för solceller på ett lantbruk är mellan 5 – 10 år. Därefter får lantbruket en bra avkastning i form av sänkta energikostnader i många år framåt och eventuellt även bra inkomster för försäljning av el.

Ett lantbruk kan göra avdrag för den ingående momsen, få avdrag på energiskatten och använda sig av skattereduktion för såld elektricitet på upp till 30 000 kWh per år. Detta gör att försäljningen av det överskott som lantbruket får och som säljs på elmarknaden också bidrar till att få solcellerna mer lönsamma.

Vi kan installera solceller för ert lantbruk

Dalarnas Solcellsmontage är specialister på solceller och elbilsladdare som använder solenergi som energikälla. Vi utför tjänster åt privatpersoner, företag, lantbruk och bostadsrättsföreningar i Dalarna och Gävleborg.

Vill ni också investera i solceller så att ni kan sänka era energikostander för er dagliga verksamhet i ert lantbruk kan ni vända er till oss. Våra skickliga och mycket erfarna solcellsmontörer kan skräddarsy kostnadseffektiva lösningar för er solcellsinstallation som bidrar till att ni får en bra avkastning på er investering.

Ni är välkommen att kontakta oss för en diskussion eller för att boka ett möte så att vi kan inspektera era förutsättningar att installera solceller, bistå med råd och lyssna på era önskemål. Därefter kan vi erbjuda en prisvärd offert för er installation av solceller.

Frågor och svar om solceller för lantbruk

Hur lång livslängd har solceller?

Solceller har en livslängd på cirka 30 år, vilket är ungefär samma livslängd som de flesta tak. Därför är det mest lämpligt att installera solceller i samband med att man genomför en takomläggning så man slipper framtida kostnader för att installera om sina solceller.

Vad är återbetalningstiden för solceller?

Hur lång återbetalningstid solceller för ett lantbruk har beror på flera faktorer. Om man väljer att installera en solcellsanläggning som kan producera motsvarande mängd elektricitet som lantbrukets verksamhet förbrukar under dagtid är lönsamheten mycket stor. Det innebär att återbetalningstiden kan hamna på 5 – 10 år.

Kan lantbruk och jordbruk få bidrag vid installation av solceller?

Nej, idag finns inga bidrag som delas ut till lantbruk eller jordbruk som investerar i grön teknik. Dock kan verksamheter som är momsregistrerade dra av momsen för de kostnader som uppstår för att installera solceller.

Vad behöver man tänka på inför en installation av solceller för lantbruk?

Till att börja med behöver man kontrollera taket så att det är i bra skick så att det inte behöver bytas under solcellernas livslängd, som är cirka 30 år. Man bör även kontrollera att det finns ledigt utrymme på ett tak i söderläge och att taket har en bra taklutning så att man kan få ut mest effekt från sina solceller.

Vad kostar det att installera solceller för ett lantbruk?

Vad kostnaden för att installera solceller för ett lantbruk blir beror på flera olika faktorer som exempelvis hur stor solcellsanläggning man ska installera. Ska man även installera kring utrustning som elbilsladdare eller solcellsbatterier så påverkar även detta kostnaden. Om ni vill få ett exakt pris för installation av solceller för ert lantbruk kan ni kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage så att vi kan inspektera er fastighet och överlämna en offert med ett rimligt pris.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!