Solceller

Solenergi
Solceller
No items found.

Funderar du på att installera solceller på din fastighet så att du kan producera egen elektricitet och därmed göra dig mindre beroende av elbolagen? Då kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage - vi kan erbjuda dig kompletta lösningar för din investering i en solcellsanläggning till ett fast och överkomligt pris.

Att investera i solceller

Att installera solceller på din fastighet är inte bara ett sätt att bidra till en bättre miljö utan det är även en investering som är lönsam på sikt. Genom att du själv producerar en del av den elektricitet som din fastighet förbrukar minskar du dina energikostnader. Andra vinster med en egen solcellsanläggning är att du blir mindre känslig då elbolagen genomför prishöjningar men även att du ökar värdet på din fastighet.

Återbetalningstid för solceller

Som för de flesta andra investeringar som man gör så är återbetalningstiden för sin investering oftast den mest centrala och avgörande frågan. Om du investerar i en solcellsanläggning som har en effekt som är väl avvägd för fastighetens energiförbrukning är återbetalningstiden för en investering i solceller cirka 10 – 12 år.

Då livslängden för solceller är cirka 25 – 30 år så innebär det att du därefter får en bra avkastning i form av sänkta energikostnader för din fastighet i ytterligare upp till 18 år.

Kostnad för att installera solceller

Tack vare att kostnaden för att installera solceller för en privat fastighet har sjunkit med cirka 80 % de senaste åren så har de flesta råd med att investera i en solcellsanläggning. Via möjligheten att också använda det gröna avdraget, vilket innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 15 % av totalkostnaden, blir återbetalningstiden än kortare.

Att tänka på vid din installation av solceller

När du ska installera solceller på din fastighet är det en del saker som du behöver tänka på så att du kan få ut optimal effekt från dina solceller och därmed maximal lönsamhet. För bäst avkastning på din investering bör du välja en solcellsanläggning som har en effekt som gör att den kan producera minst 50 % av din fastighets energiförbrukning.

Installera solceller under de bästa förutsättningarna

För att du ska få ut maximal effekt av din solcellsanläggning så krävs det att den installeras utifrån de mest optimala förutsättningarna. Det innebär att solcellerna behöver installeras på ett tak i söderläge, att taket har en lutning på mellan 12 – 60 grader, där optimal taklutning är 40 grader i norra Sverige och 45 grader i södra Sverige. Det är också viktigt att solcellerna inte hamnar i skugga under dagen från närliggande byggnader eller träd.

Om fastigheten inte har de bästa förutsättningarna kan du istället installera solceller i väderstrecken sydöst, sydväst, öster eller väster. Med hjälp av optimerare kan du ändå optimera din solcellsanläggning för att få ut en bra effekt så att den fortfarande ger en bra avkastning.

Välja rätt solpaneler för din fastighet

Det finns idag två typer av solceller som är ledande på den svenska marknaden vilket är polykristallina solpaneler, som har en blåaktig färg, och monokristallina solpaneler, som har en svart färg. Polykristallina solceller är billigare än monokristallina solceller men har istället en sämre verkningsgrad vilket gör att de har en lägre effekt.

Vilken typ av solpaneler du bör installera beror till stor del på hur stort utrymme du har till förfogande på taket. Generellt gäller att om du har ett gott utrymme kan du välja att installera de billigare polykristallina solpanelerna. Har du istället begränsat med utrymme bör du istället välja monokristallina solceller så att du kan få ut maximal effekt av dina solceller.

Fördelar med att installera solceller i Dalarna

- Genom att du producerar din egna gröna elektricitet bidrar du till att minska inköpen av elektricitet som producerats med fossila bränslen.

- När du investerar i en solcellsanläggning kan du se fram emot en bra avkastning under många år framåt.

- Du blir inte lika känslig då elbolagen höjer elpriserna då du producerar en del av den elektricitet din fastighet förbrukar själv.

- En solcellsanläggning bidrar till att höja värdet på din fastighet.

- Om du har en elbil kan din bil laddas med elektricitet som produceras av din egen solcellsanläggning. Det gör att du minskar driftskostnaderna ytterligare för din elbil.

- Om du installerar ett solcellsbatteri har du möjlighet att använda dig av egenproducerad elektricitet även då solen har gått ned.

Låt oss på Dalarnas Solcellsmontage hjälpa dig med solceller

Dalarnas Solcellsmontage är ett ledande företag i Dalarna som specialiserat oss på grön teknik som använder solenergi som källa. Om du planerar att installera solceller är du välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera din fastighets förutsättning och bistå med konsultation kring din solcellsanläggning, utan att du förbinder dig för något.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!