Solceller och solpaneler i Sälen

Dalarnas län

Vi på Dalarnas Solcellsmontage har länge varit aktiva i Sälen med omnejd för att hjälpa villa- och fastighetsägare med installation av solceller. Vi kan verkligen området och dess unika förutsättningar vad gäller klimat, viket gör att vi kan optimera varje solcellsanläggning.

Personal på Dalarnas Solcellsmontage

För att säkerställa kvalitet och hållbarhet arbetar vi med marknadsledande produkter och all vår personal besitter lång erfarenhet i branschen. Då vi som företag har ett ben för solceller och ett ben för takbyten kan vi erbjuda helhetslösningar för ditt tak!

Kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage i Sälen redan idag
- så hjälper vi dig!

Fördelar med solceller i Sälen

Visste du att det är energin och inte värmen från solen som genererar solel? Det betyder att du producerar el även på vintern och när det regnar eller är molnigt – även om produktionen går ner. 

Bidrar gott till framtidens samhälle

Solen är en oändlig källa till förnybar energi – tillgänglig för oss alla på jorden. De senaste åren har allt fler börjat upptäcka fördelarna med solceller, och teknikutvecklingen har gått snabbt framåt och bidragit till kostnadseffektiva solceller som passar boende i Sälen. 

Efter att solpanelen monterats börjar den genast generera solel utan att bidra till utsläpp eller störa djur, natur eller människor med störande ljud – den är nämligen helt tyst. 

När solcellsanläggningen har nått sin fulla livslängd efter cirka 30 år, lämnas den till återvinningscentralen. 

Behöver du hjälp med solenergi?

Klicka på knappen nedan och fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och tar fram ett skräddarsytt förslag till dig.

Kontakta oss

Solceller i Sälen – en lönsam investering!

Den initiala kostnaden för investeringen i solcellsanläggningen är relativt hög, men tjänas in på längre sikt genom både besparingar, intäkter samt skatteavdrag. 

En snabb återbetalning betyder att du kan åtnjuta gratis el under många år, räkna med en avkastning på mellan 5–15 % per år beroende på förutsättningar.
En normalstor anläggning på 10,4 kW ger cirka 11 000 kronor i besparingar och intäkter årligen. 

Lägre elräkningar

Genom att bli delvis självförsörjande på solel, blir du mindre beroende av ditt fasta elnät och marknadens svajande priser. Du behöver inte vara orolig när elräkningen dimper ner i brevlådan. 

Försäljning av överskottsel

All el du förbrukar men inte använder säljer du automatiskt till det fasta elnätet du är ansluten till, vilket ger rena intäkter. Hur mycket beror på vilken elleverantör du väljer att sälja till och hur rådande elpriser ser ut. 

Skatteavdrag

För varje kWh du säljer till det fasta elnätet får du 60 öre skatteavdrag, med ett tak på 18 000 kronor per år vilket motsvarar 30 000 kWh. 

För den initiala kostnaden gällande solcellsanläggning har du som privatperson möjlighet att nyttja avdrag för Grön teknik med upp till hela 20 % för både material och installationskostnad.

Grön teknik

Väljer man som privatperson att anlita en installationsfirma för både inköp av material och installation, kan skatteavdraget Grön teknik användas för hela kostnaden, med ett tak på 50 000 kronor per person och år. Avdraget görs direkt på din faktura. 

Solcellsbatteri och laddbox

Grön teknik kan vara till hjälp för att sänka dina kostnader även när det kommer till komplettering av din solcellsanläggning.

Vill du installera laddningspunkt för elfordon eller batteri för att lagra solel ges upp till 50 % avdrag för både material och installation.

Solceller installerade på villa

Solceller i Sälen – fungerar det verkligen?

Solceller fungerar faktiskt som allra bäst i lite kallare klimat med klart väder, eftersom det är solens energi som genererar solel och inte solens värme. 

Sveriges ljusa sommarhalvår med överskottsel kompenserar för det mörka vinterhalvåret då produktionen minskar rejält. Läs mer i Solcelssguiden!

Passar solceller för alla fastigheter i Sälen?

För att din anläggning ska vara kostnadseffektiv och betala tillbaka sig i god tid, behövs bra förhållanden och förutsättningar för din fastighet. Det involverar optimala väderstreck och vinklar som frånvaron av störande skuggor från omkringliggande träd eller byggnader.  

Innan du bestämmer dig för att satsa på solceller hemma för din fastighet i Sälen är det viktigt att ta reda på om förutsättningarna finns. 

Kostnadsfria hembesök

Som din lokala expert på solceller kommer vi ut till dig för att titta på din fastighets unika möjligheter och sammanställa en fullständig offert – givetvis är både besök och offert helt kostnadsfria och utan bindande avtal. 

Tveka inte att höra av dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage i Sälen, vi har lång och bred erfarenhet av att installera solceller i hela Dalarna med stor framgång – läs gärna mer om oss!

Vi erbjuder schyssta priser och trygga garantier på både tjänster och produkter. Självklart har vi goda referenser att visa upp, allt för att du som kund ska kunna känna dig trygg. 

Väldigt duktiga montörer.
Instalationen gick fort och fungerar bra.
Jag rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage
/Carl och Inga Larsson
Google recension
Hade haft några företag på besök före att Elias Sjögren kom hem till mig. Kombinationen av hans expertis och den lokala tryggheten med koncernen gjorde valet enkelt för mig. Allting har gått jätte bra från Besök till installation. Rekommenderar Dalarnas Solcellsmontage.
Google recension
Jag är helnöjd med bemötande och monteringen av mina solceller! Rekommenderar absolut Dalarnas solcellmontage! 5/5
Facebook recension

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!

Takläggare i

Dalarnas län

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!