Hur fungerar en solcellsinstallation med Dalarnas Solcellsmontage

Solenergi
No items found.

Att tänka på då du vill installera en solcellsanläggning

En solcellsinstallation ska utföras av behöriga solcellsmontörer då man inte själv får genomföra de elinstallationer som krävs vid monteringen. Dessutom är det viktigt att en solcellsanläggning installeras på ett säkert och korrekt sätt så att det inte senare uppstår olyckor som kan leda till exempelvis elavbrott eller bränder.

Om du vill få din solcellsinstallation genomförd enligt gällande branschregler och med högsta kvalitet, för maximal effekt, kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage. Våra solcellsmontörer är utbildade och har lång erfarenhet inom branschen vilket borgar för att du kan vara trygg med att få ut maximal lönsamhet av din investering.

När du anlitar oss på Dalarnas Solcellsmontage kan vi bistå dig hela vägen från projektering, inköp och installation till igångsättandet av din solcellsanläggning. Självklart har du även tillgång till fri rådgivning före, under och efter projekts slutförande.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan lyssna på dina önskemål och bistå med konsultation, utan att du förbinder dig för något.

Så här utför Dalarnas Solcellsmontage en solcellsinstallation

- Vårt arbete börjar då du kontaktar oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Under besöket kommer våra solcellsexperter att granska din fastighets förutsättningar för att installera solceller. Det innebär bland annat att vi kontrollerar hur stort utrymme du har till förfogande på taket, i vilket väderstreck som solcellerna kan installeras och takets lutning.

- Vi granskar även taket skick så att du inte riskerar att behöva utföra ett takbyte i närtid, då det medför extra arbete och att du behöver installera om dina solceller ytterligare en gång.

- Efter att vi har kontrollerat din fastighet kan vi utföra en analys så att vi kan presentera vilken uppskattad effekt dina solceller kommer att ge och därmed även hur lönsam din investering blir. Vi bistår även med konsultation då du ska välja solceller och växelriktare.

- Därefter överlämnar vi en offert med ett totalpris för din solcellsanläggning. I priset ingår projektering, solpaneler, växelriktare, installation, kringmaterial och elinstallationer.

- Om din fastighet är kulturmärkt eller om det ligger i ett skyddsvärt område kan det krävas bygglov för att installera solceller på ditt hus. Bygglov ansöker du om hos kommunens byggnadsnämnd. Innan arbetet med din solcellsinstallation kan påbörjas behöver du först få ditt bygglov beviljat. Vi kan bistå dig med att ta fram underlag för din ansökan om bygglov.

- Efter att du har accepterat vår offert behöver du meddela ditt elbolag att du ska installera solceller så att de kan förbereda för din anslutning till elnätet. Samtidigt bestämmer vi också ett leveransdatum då vårt arbete med att genomföra din solcellsinstallation ska påbörjas och när det ska vara klart. Hur lång leveranstiden är beror på flera faktorer som bland annat att allt material finns på plats.

- På angivet datum påbörjar sedan våra skickliga solcellsmontörer arbetet med att installera dina solceller. Att genomföra en solcellsinstallation på en normalstor villa tar cirka 2 – 4 dagar. Därefter kommer solcellsanläggningen att anslutas till din växelriktare.

- Efter att solcellsinstallationen är klar så meddelar du ditt elbolag på nytt att arbetet är slutfört så att elbolaget kan komma ut och installera din nya elmätare och ansluta din solcellsanläggning till elnätet.

- När din solcellsanläggning är anslutet till elnätet så hjälper vi dig med att sätta igång dina solceller så att du kan börja producera din egen gröna elektricitet.

- Efter att projektet är avslutat så gör vi en slutbesiktning tillsammans med dig som beställare så att du är 100 % nöjd med vårt arbete. Därefter överlämnar vi våra och tillverkarens garantiåtaganden, vilket omfattar garanti på vårt utförda arbete, produktgaranti och en effektgaranti.

- Slutligen översänder vi faktura där vi redan har gjort avdrag för det gröna avdraget, vilket motsvarar 15 % av totalkostnaden.

Om Dalarnas Solcellsmontage AB

Dalarnas Solcellsmontage drivs av det prisade och välrenommerade företaget Dalarnas Takmontage som är marknadsledande i Dalarna då det kommer till takarbeten. Vi har utbildade och certifierade medarbetare som har varit aktiva inom branschen under en lång tid vilket innebär att vi utför våra uppdrag korrekt och med högsta kvalitet.

Vårt arbete är inte slutfört förrän våra kunder är 100 % nöjda, vilket har bidragit till att vi genom åren fått massor av goda omdömen från våra kunder. Vill du också bli en av våra nöjda kunder är du välkommen att kontakta oss.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!