Installera solceller när du byter taket med Dalarnas Takmontage AB

Solenergi
No items found.

Installera solceller i samband med du ska byta tak

Om du anlitar oss på Dalarnas Takmontage för att byta ditt tak kan vi även erbjuda dig möjligheten att samtidigt installera egna solceller på taket. Att montera solpaneler i samband med ett takbyte är kostnadseffektivt då personal och utrustning redan finns på plats. Vi har både professionella takläggare och solcellsmontörer som utför arbetet med ditt takbyte och installation av solpaneler med högsta kvalitet och med maximal effekt.

Fördelar med att installera solceller då du ska byta tak

- Genom att installera solceller i samband med ett takbyte kan du vara trygg med att det inte krävs en takomläggning under solcellernas hela livslängd. Om du monterar solpaneler på ett gammalt tak finns det alltid en risk att taket behöver bytas innan solcellernas livslängd är uppnådd. Detta medför extra arbete och att solcellerna behöver installeras på nytt igen, vilket i sin tur gör att du får betala ytterligare en gång för installation av solceller.

- När du väljer att montera solpaneler i samband med att du utför ett takbyte finns både personal och utrustning på plats. Det innebär att du kan spara in en del pengar på exempelvis minskade kostnader för transporter, ställning och material.

- Genom att låta samma företag utföra både takbytet och installationen av solceller blir arbetet utfört koordinerat och med bästa resultat för maximal livslängd.

Är det lönsamt att installera solceller?

Hur lönsamt en solcellsanläggning blir beror på flera olika faktorer. För att få ut maximal effekt ska solpanelerna installeras på ett tak i söderläge. Taket bör ha en taklutning på mellan 15 – 60 grader, där optimal taklutning är 40 – 45 grader. Solpanelerna får inte heller hamna i skugga under dagen från exempelvis närliggande byggnader eller träd.

För att få en bra lönsamhet behöver du också välja solceller som har en kapacitet som uppgår till minst 50 % av ens fastighets energiförbrukning. Det innebär att om du har en fastighet som förbrukar cirka 20 000 kWh per år ska du välja en solcellsanläggning på minst 10 kW. Då kan du under gynnsamma förhållanden producera cirka 10 000 kWh per år, vilket motsvarar hälften av den elektricitet som fastigheten förbrukar.

Vad kostar det att installera en solcellsanläggning?

Hur mycket det kostar att installera solceller beror på hur stor anläggning du vill installera och vilka förutsättningar som råder för att installera solceller. När du anlitar oss för din installation av solceller får du alltid ett totalpris. I priset ingår allt från projektering, solpaneler, växelriktare, allt kringmaterial och installation till igångsättande av solcellsanläggningen.

När du installerar en solcellsanläggning på en privat fastighet kan du använda dig av det Gröna avdraget. Det Gröna avdraget har ersatt det tidigare ROT-avdraget och innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 15 % av totalpriset, upp till maximalt 50 000 kronor. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du slipper ligga ute med några pengar. Om du samtidigt även byter tak kan du också använda dig av ROT-avdrag för ditt takbyte.

Hur lång är återbetalningstiden för solceller?

Om du har valt en solcellsanläggning som producerar cirka 50 % av din fastighets energiförbrukning är återbetalningstiden för din investering cirka 10 år. Det innebär att du därefter kan se fram emot en bra avkastning i form av sänkta elkostnader i ytterligare 15 – 20 år framåt i tiden. Utöver att du kan få en bra avkastning på din solcellsanläggning så höjer du även värdet på din fastighet. En annan vinst med solceller är att du bidrar till en bättre miljö.

Kontakta oss om du vill byta tak och samtidigt installera solceller

Om du vill få hjälp med att installera solceller i samband med att du ska byta tak kan du vända dig till oss på Dalarnas Solcellsmontage som är proffs på solceller. Dalarnas Solcellsmontage drivs av det prisbelönta och välrenommerade takföretag Dalarnas Takmontage.

Genom vår förmåga att kunna erbjuda unika och skräddarsydda helhetslösningar till våra kunder har vi genom åren fått massor av goda omdömen från nöjda kunder. Det borgar för att då du anlitar oss för att montera ett nytt tak eller installera solceller så kan du vara trygg med att arbetet utförs enligt gällande branschregler och med högsta kvalitet.

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan diskutera ditt takbyte och installation av solceller, utan att du förbinder dig för något. Våra skickliga solcellsmontörer kan bistå dig med konsultation kring din solcellsanläggning utifrån din fastighets förutsättning så att du får ut maximal effekt och avkastning på din investering.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!