Solceller till en jordbruksfastighet i Dalarna

Solenergi
No items found.

Installera solceller på en jordbruksfastighet i Dalarna

En jordbruksfastighet förbrukar stora mängder elektricitet för den dagliga driften. Det gör att jordbruket är mycket känsligt för större prissvängningar på elmarknaden vilket direkt påverkar verksamhetens lönsamhet.

Med hjälp av en solcellsanläggning för en jordbruksfastighet kan man producera egen elektricitet för jordbrukets verksamhet. Oftast är energiförbrukningen för ett jordbruk störst under de tider då solen är uppe vilken gör att näst intill all elektricitet som produceras kan användas direkt av fastigheten.

En jordbruksfastighet har bra förutsättning

Ett jordbruk har ofta flera olika byggnader som ladugårdar, produktionsbyggnader och maskinhallar som har stora utrymmen på taket. Det innebär att det finns en potential att kunna installera solceller som täcker upp hela lantbrukets energibehov för den dagliga driften.

Det finns många lantbruk som har blivit självförsörjande på elektricitet men även lantbruk som har extra inkomster för det överskott av elektricitet som de producerar.

Lönsamt att installera solceller på en jordbruksfastighet i Dalarna

Tack vare möjligheten att kunna installera solcellsanläggningar men hög effekt blir kostnaden för investeringen betydligt billigare per kW än för en privatfastighet. Det innebär också att återbetalningstiden är relativt kort vilket gör att ett jordbruk kan se fram emot en bra avkastning på sin investering redan inom några år.

För en jordbruksfastighet går det att spara från 10 000-tals kronor upp till 100 000-tals kronor varje år genom att producera egen elektricitet med hjälp av en solcellsanläggning.

Vad gäller vid installation av solceller för jordbruksfastighet?

- För installation av solceller på en jordbruksfastighet krävs inget bygglov. Bygglov kan dock krävas om fastigheten är kulturskyddad eller om den ligger i ett skyddsvärt område.

- För att undvika energiskatt på den elektricitet som produceras får solcellsanläggningen inte överstiga en totaleffekt på 255 kW.

- Just nu finns inget aktuellt investeringsstöd för jordbruksfastigheter. Men när det är dags att installera en solcellsanläggning kan det vara värt att göra en ny kontroll. Rådgör gärna med våra solcellsexperter hos oss på Dalarnas Solcellsmontage.

- För de jordbruk som är näringsidkare går det att göra avdrag för sin investering i solceller. Inkomster från försäljning av elektricitet ska tas upp som näringsinkomst och moms ska redovisas. Konsultera er revisor inför att ni ska investera i solceller för att reda ut vad som gäller för ert jordbruk.

4 fördelar med att installera solceller på en jordbruksfastighet

1. Genom att producera egen elektricitet blir jordbruket mindre känsligt för prisökningar.

2. Om jordbruksfastigheten ligger i ett område där det ofta uppstår strömavbrott går det att installera en off-grid lösning. Det innebär att vid strömavbrott så kan fastigheten fortsätta att använda den elektricitet som solcellerna producerar vilket gör att man slipper stopp i produktionen vid strömavbrott.

3. Att installera en solcellsanläggning på en jordbruksfastighet är en lönsam investering som ger en bra avkastning under en lång tid framöver i form av minskade energikostnader för verksamheten.

4. Genom att producera fastighetens egen elektricitet minskar man behovet av att köpa elektricitet som är producerad med fossila bränslen. En investering i en solcellsanläggning är även en investering i miljön.

När ni vill investera i solceller för er jordbruksfastighet i Dalarna

Planerar ni att installera solceller på er jordbruksfastighet kan ni kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage som är specialister på solceller. Vi kan hjälpa er med att ta fram analyser och förslag på en solcellsanläggning som har optimal effekt för er fastighet.

Ni är välkommen att boka ett kostnadsfritt möte så att vi kan inspektera er fastighet, lyssna på era önskemål och lämna förslag på en kostnadseffektiv lösning för er solcellsanläggning. Dalarnas Solcellsmontage har certifierade solcellsexperter som har en gedigen erfarenhet inom branschen. Det borgar för att ni kan vara trygga med att arbetet utförs med högsta kvalitet och enligt gällande branschregler.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!