Vad kostar installation av solceller i Dalarna?

Solenergi
No items found.

Att investera i solceller har blivit lönsammare med åren

Under de senaste 8 åren har priset för solceller sjunkit med cirka 80 %, vilket till stor del beror på att strafftullsavgifter har avskaffats för import av de billigare solcellerna. En annan bidragande orsak är att många privatpersoner idag väljer att installera en solcellsanläggning på sin privata fastighet. Detta har lett till att grossister har kunnat importera större volymer och därmed få ned sina inköpspriser på solpaneler.

Ett annat skäl till att solceller blivit mycket populärt att investera i är att man har kunnat reducera kostnaden för sina solceller med först solcellsbidrag, senare ROT-avdrag och idag det Gröna avdraget. Det har lett till att en investering i solceller blivit än mer lönsam.

Pris för att installera solceller på en privat fastighet

Vad kostnaden blir för att installera solceller på ditt hus beror på olika faktorer som bland annat vilken effekt du vill få ut, val av solceller och förutsättningarna för installationen.

Välja typ av solceller

Det finns idag två typer av solceller som används för montering på ett tak, polykristallina och monokristallina solpaneler. Polykristallina solceller är billigare än monokristallina solceller men har en sämre effekt Det gör att denna typ av solceller passar bra när du har gott om utrymme för installation av solceller.

Monokristallina solceller har en högre kostnad men har istället bättre effekt. Det gör att monokristallina solceller är det bästa valet om du har ett begränsat utrymme på taket för dina solceller.

För att du ska kunna välja de solceller som är mest kostnadseffektiva och ger högst effekt kan du konsultera en av våra solcellsspecialister hos oss på Dalarnas Solcellsmontage. Genom analyser och kalkyler utifrån din fastighets förutsättning kan våra solcellsexperter erbjuda dig den bästa och mest lönsammaste lösningen för ditt hus.

Välja effekt på solcellsanläggningen

Priset för dina solceller beror till stor del på hur många solpaneler du vill installera. Desto fler solpaneler desto högre effekt. För att få en solcellsanläggning lönsam bör du installera en solcellsanläggning som kan producera minst 50 % av fastighetens energiförbrukning. Bor du i en villa som förbrukar 20 000 kWh per år bör du välja en solcellsanläggning på 10 kW. För ett fritidshus kanske det räcker med en anläggning på 5 kW.

Kostnad för att installera solceller

När du ska investera i solceller kommer du att få en initial kostnad för att installera dina solceller. Exakt vad priset blir för att installera en solcellsanläggning beror på hur stor solcellsanläggning du vill montera på din fastighet. Priset per kW blir lägre ju större solcellsanläggning du köper. Det innebär att en mindre solcellsanläggning har en längre återbetalningstid än en större vilket också påverkar den totala avkastningen på din investering.

Det gröna avdraget är ett skatteavdrag som kan användas för investering i grön teknik som exempelvis solceller, laddstolpe för elbil eller solcellsbatteri. Vid en investering i solceller kan du göra ett skatteavdrag på 15 % av totalpriset. Avdraget får du direkt på vår faktura så att du själv slipper ligga ute med pengarna.

Boka ett kostnadsfritt hembesök

Vill du installera solceller på din fastighet kan du kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage för att boka ett kostnadsfritt hembesök. Då kan vi inspektera din fastighet, lyssna på dina önskemål och presentera en kalkyl över den uppskattada effekten för dina solceller. Därefter kan vi lämna en offert med ett rättvist pris för installation av dina solceller.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!