Vad kostar installation av solpaneler i Dalarna?

Solenergi
No items found.

Installera solpaneler i Dalarna

Med en egen solcellsanläggning kan du producera grön elektricitet alla dagar på året. Med solenergi har du tillgång till en gratis kraftkälla som varar för evigt. Solcellers produktion av elektricitet påverkas inte av att det är vindstilla i luften eller att bäckarna fryser på vintern. Så länge solen går upp varje morgon så producerar en solcellsanläggning elektricitet, även då det är molnigt eller regnar.

Vad påverkar mitt pris för solpaneler?

Priset för att importera solpaneler har sjunkit drastiskt de senaste åren. När grossister som importerar solpaneler kan pressa sina inköpspriser så har det lett till att priset för solpaneler till kund är betydligt lägre idag än det någonsin varit förut. Det medför flera vinster för dig som väljer att investera i solceller som bland annat kortare återbetalningstid och en bättre avkastning på din investering.

Sedan den 1 januari år 2021 kan du även använda dig av det gröna avdraget. Det innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 15 % av totalpriset, upp till maximalt 50 000 kronor.

När du väljer oss på Dalarnas Solcellsmontage som din leverantör av solceller så får du det gröna avdraget direkt på vår faktura. Det innebär att du slipper att ligga ute med pengar och all administration kring avdraget. Med hjälp av det gröna avdraget blir din investering i solpaneler ännu mer lönsam.

Hur stor solcellsanläggning behöver jag installera?

Hur stor kostnad du får för att installera solpaneler beror på hur stor solcellsanläggning du väljer att installera. För att få en bra lönsamhet behöver du installera en solcellsanläggning som producerar minst 50 % av din fastighets elförbrukning.

Om du har en normalstor villa som förbrukar cirka 20 000 kWh per år bör du välja en solcellsanläggning som har en effekt på 10 kW. En anläggning på 10 kW producerar cirka 10 000 kWh under gynnsamma förhållanden vilket bidrar till att du kan sänka dina energikostnader med upp till 50 %.

Pris för att installera solpaneler med en effekt på 10 kW?

Vad priset blir för att installera en solcellsanläggning på 10 kW beror på vilken typ av solceller du väljer och ditt val av växelriktare. Priserna för en solcellsanläggning på 10 kW har sjunkit med cirka 80 % under de senaste 8 åren vilket gör att även privatpersoner har råd att investera i solceller för sin privata fastighet.

När du anlitar oss på Dalarnas Solmontage för att installera din solcellsanläggning får du alltid ett totalpris. I priset ingår projektering, solceller, material, installation och igångsättning av din solcellsanläggning. Du kan också använda det gröna avdraget vilket innebär att du kan göra ett skatteavdrag på motsvarande 15 % av totalkostnaden.

Anlita Dalarnas Solcellsmontage för din solcellsinstallation

När du planerar att installera en egen solcellsanläggning kan du kontakta oss på Dalarnas Solcellsmontage som är specialister på solceller. Vi finns med dig genom hela projektet, från projektering till dess att din anläggning ansluts till elnätet och startas igång. Det innebär att du både före, under och efter kan få professionell rådgivning av våra servicevänliga solcellsexperter så att du kan vara trygg med din investering.

Börja med att boka ett kostnadsfritt hembesök med oss på Dalarnas Solcellsmontage

Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att våra solcellsspecialister kan presentera vilka fördelar du kan få med en egen solcellsanläggning. Vi utför sedan en analys för dina solceller utifrån din fastighets förutsättning så att du får ett klart besked om vilken effekt du kan få ut av en solcellsanläggning.

Därefter överlämnar vi en offert med ett pris för dina solpaneler. Om du accepterar vår offert kommer vi att bistå dig genom hela projektet så att du får ut maximal avkastning på din investering.

Material relaterat till artikeln

No items found.

Senaste artiklarna

Är du intresserad av solenergi? Boka ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Du är varmt välkommen att ​​​​​​​boka in ett kostnadsfritt hembesök. Hembesöket är givetvis helt kostnadsfritt och utan köpkrav.

Helt kostnadsfritt
Inget köpkrav
Professionellt jobbat både med montering och igångsättning av solceller. Bra bemötande och trevlig personal. Helnöjd kund!
Tack! Vi återkopplar så fort vi kan!
Oj, något gick fel!